Peristeri B.C.

Σάββατο και Κυριακή 7& 8 Μαΐου

στο Ολύμπιο Κλειστό Γυμναστήριο του Πλάτωνα

Platon BasketBall SpringΗ «άνοιξη» του ελληνικού μπάσκετ… παίζει στον Πλάτωνα. Οι ομάδες του 2006 που πρωταγωνίστησαν  φέτος στα πρωταθλήματα των Ενώσεών τους,  συναντιούνται για μια ακόμη φορά στο 1ο Platon Basketball Spring, για να προσφέρουν συναρπαστικό μπασκετικό θέαμα και όχι μόνο.

Όπως λέει ο πρόεδρος της ομάδας του Πλάτωνα Μιχάλης Παπαδόπουλος, «με αυτό το τουρνουά που φιλοδοξούμε να γίνει θεσμός, θέλουμε να γιορτάσουμε τις αξίες που μοιραζόμαστε, όπως είναι η ομαδικότητα, η φιλία, ο συναγωνισμός, η ισόρροπη ανάπτυξη σώματος, μυαλού και καρδιάς. Πιστεύουμε στους νέους ανθρώπους που μπορούν να φέρουν αυτές τις αξίες στα γήπεδα και να δείξουν πως για να γίνεις μεγάλος αθλητής χρειάζεται πρώτα να γίνεις μεγάλος μέσα σου.  Θέλουμε να εμπνεύσουμε όλα τα νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, να έρθουν στις ομάδες του basketball, όχι μόνο στον Πλάτωνα, γιατί έχουν πολλά να πάρουν και σίγουρα, θα μάθουν να δίνουν! Ευχαριστούμε θερμά όλους τους παίκτες, τους προπονητές και τις Διοικήσεις των ομάδων που συμμετέχουν στο τουρνουά. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, για να τους φιλοξενήσουμε με τον καλύτερο τρόπο».

Στον ρυθμό των Αμαζόνων και των Cheerleaders του Πλάτωνα

Στην τελική φάση του τουρνουά την ατμόσφαιρα θα απογειώσουν οι Αμαζόνες Ηλιούπολης και οι Αμαζόνες Βάρης, πρωταθλήτριες ομάδες στο Cheerleading. To αγωνιστικό τους πρόγραμμα θα παρουσιάσουν και οι μικρές αθλήτριες των ομάδων του Πλάτωνα, που έχει στην ιστορία του πολλά χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια σε πανελλήνιες διοργανώσεις.

Επίδειξη Goal Ball από τους αθλητές του Ιωνά

IONAS GCΌλοι οι άνθρωποι  είμαστε στην ίδια ομάδα! Κάθε αθλητική δράση στον Πλάτωνα μπαίνει κάτω από αυτή τη βασική αξία. Την Κυριακή,  δεύτερη ημέρα του τουρνουά, αμέσως μετά τον μικρό και πριν τον μεγάλο τελικό, όσοι βρεθούν στο Ολύμπιο κλειστό γυμναστήριο, θα παρακολουθήσουν μία επίδειξη του παραολυμπιακού αθλήματος για τυφλούς αθλητές Goal Ball, από την ομάδα του Ιωνά. Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 2007, με σκοπό την αποκατάσταση και βελτίωση της κινητικής κατάστασης Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), καθώς και την προετοιμασία τους για τη συμμετοχή σε Αθλητικές Διοργανώσεις. Η επίδειξη έχει στόχο να συστήσει το άθλημα σε μεγαλύτερο κοινό και να μας προσκαλέσει όλους στο 1ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Goal Ball, που διοργανώνεται τον Ιούλιο, στο ίδιο γήπεδο, το οποίο παραχωρείται από τον Πλάτωνα.

Τεχνικές διαχείρισης κρίσεων από την Better World και τον Δημήτρη Μπούκα

Η ψυχολογία του αθλητή και πιο γενικά του νέου ανθρώπου, που καλείται να αποδίδει σταθερά σε κάθε τομέα της ζωής του, αποτελεί προτεραιότητα στην Ακαδημία Basketball και στις ομάδες του Πλάτωνα. Στο πλαίσιο του τουρνουά, όλοι οι αθλητές 11 έως 15 ετών της Ακαδημίας θα παρακολουθήσουν μία  παρουσίαση τρόπων και τεχνικών διαχείρισης των κρίσεων που συχνά αντιμετωπίζουν, ενώ θέλουν -και προσπαθούν- σε κάθε αγώνα να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα παιδιά είναι το στρες πριν τον αγώνα, οι επικοινωνία με τον προπονητή και την ομάδα τους, η διαχείριση των συναισθημάτων τους κ.λπ. Την παρουσίαση θα κάνουν η Θεοδώρα Παπαντωνάκη, Development & Business Coach, ιδρύτρια της Better World και ο Δημήτρης Μπούκας, Δημοσιογράφος & NLP Practitioner.

Περισσότερα για τη διοργάνωση

Το Platon Basketball Spring δεν θα ήταν πραγματική γιορτή, εάν δεν επεφύλασσε σε αθλητές και θεατές πολλές διασκεδαστικές εκπλήξεις. Περιμένουμε μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη είσοδο, για να χαρούμε το παιχνίδι.

Για την προστασία της υγείας αθλητών και θεατών από τoν COVID-19,  στο τουρνουά θα τηρηθούν όλα τα μέτρα που θα προβλέπονται εκείνη την περίοδο από τα σχετικά πρωτόκολλα.