1ο Platon Basketball Spring
Αθλητισμός, η κοινή μας γλώσσα!

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο τουρνουά παίδων Platon Basketball Spring, μια λαμπερή μπασκετική γιορτή, που διοργανώθηκε στον Πλάτωνα και τα είχε όλα! Ταλέντο, πάθος, τεχνική, ομαδικότητα και πάνω απ’ όλα αγωνιστικό ήθος, εντυπωσίασαν στο παρκέ, αποδεικνύοντας ότι τα παιδιά του ελληνικού μπάσκετ έχουν να πουν ακόμη πολλά.

Την κούπα σήκωσε ο Πλάτωνας κερδίζοντας το Περιστέρι με 95 -58

Την κούπα σήκωσε ο Πλάτωνας κερδίζοντας το Περιστέρι με 95 -58, ενώ ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Παναθηναϊκό στον Μικρό Τελικό με 75 -74. Ο πραγματικός νικητής όμως ήταν η αθλητική ιδέα, σε μία κατά γενική ομολογία άρτια διοργάνωση, που πέρα από πολύ καλό μπάσκετ πρόσφερε μοναδικές ανθρώπινες στιγμές. Οι ομάδες είχαν την ευκαιρία, σε μια περίοδο προετοιμασίας που δεν προσφέρει άλλες αγωνιστικές δυνατότητες, να τεστάρουν τη δυναμική τους στο γήπεδο, σημειώνοντας «πόντους» αυτογνωσίας για την τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος τον Ιούνιο.

«Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας» είπε ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Platon BC «τους παίκτες, την κερκίδα και ειδικότερα τους προπονητές, Νίκο Μπάρλο, του Ολυμπιακού, Γιάννη Σιoύτη, του Παναθηναϊκού, Κώστα Σκουφάκη του Περιστερίου, που ήσασταν εδώ και επιδείξατε μοναδική ποιότητα μέσα κι έξω απ’ το γήπεδο. Σας περιμένουμε πάλι του χρόνου, σε μια διοργάνωση που θέλουμε να γίνει θεσμός. Φέτος βάλατε τον πήχη ψηλά!»

Ιδιαίτερα τιμητική για τη διοργάνωση ήταν η παρουσία στον Τελικό του προπονητή της Εθνικής Ομάδας των Ανδρών, Σωτήρη Μανωλόπουλου, ο οποίος έκανε και τις απονομές.

Ιδιαίτερα τιμητική για τη διοργάνωση ήταν η παρουσία στον Τελικό του προπονητή της Εθνικής Ομάδας των Ανδρών, Σωτήρη Μανωλόπουλου, ο οποίος έκανε και τις απονομές.

Επίδειξη Goalball από τον Ιωνά

Ο κύριος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως και τους αθλητές του Ιωνά, που μας παρουσίασαν μία επίδειξη Goalball, κερδίζοντας το παρατεταμένο, δυνατό χειροκρότημα της κερκίδας, αλλά και των συναθλητών τους του μπάσκετ, που τους παρακολούθησαν με σεβασμό. Το Goalball είναι ένα εντυπωσιακό, ομαδικό άθλημα -δημιουργήθηκε από την αρχή ως Παραολυμπιακό- για άτομα με ολική τύφλωση και προβλήματα όρασης.

Οι παίκτες του Ιωνά μας κάλεσαν όλους στην A’ φάση του Ευρωπαϊκού Διασυλλογικού Πρωταθλήματος European Goalball Grand Prix 2022, που διοργανώνεται τον Ιούλιο από την ομάδα Goalball του Iona GC, για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα φιλοξενηθεί στο Ολύμπιο Κλειστό Γυμναστήριο του Πλάτωνα.

Επίδειξη Goalball από τον Ιωνά
Επίδειξη Goalball από τον Ιωνά

Αγωνιστικότητα και θέαμα από τις Αμαζόνες

Το 1ο  Platon Basketball Spring δεν θα ήταν πραγματική γιορτή χωρίς την παρουσία των Αμαζόνων Ηλιούπολης και Βάρης, που ξεσήκωσαν τους θεατές. Τα κορίτσια παρουσίασαν τα προγράμματά τους με πολλή ενέργεια, κέφι και τεχνική αρτιότητα, επιβεβαιώνοντας τη θέση του ελληνικού Cheerleading σε παγκόσμιο επίπεδο. Τις ευχαριστούμε θερμά.

Αμαζόνες Cheerleading

Τεχνικές διαχείρισης κρίσεων από την Better World και τον Δημήτρη Μπούκα

Στο πλαίσιο του τουρνουά, οι αθλητές της ακαδημίας του Platon BC είχαν μια πολύ χρήσιμη συνάντηση με τη Θεοδώρα Παπαντωνάκη, Development & Business Coach, ιδρύτρια της Better World και τον Δημήτρη Μπούκα, Δημοσιογράφο & NLP Practitioner, οι οποίοι συζήτησαν μαζί τους τρόπους διαχείρισης του στρες, που δημιουργείται από την ανάγκη για διάκριση και την αλληλεπίδραση μέσα σε μια ομάδα.

Κι αυτή ήταν μόνο η αρχή

Στον Πλάτωνα καλλιεργούμε τον αθλητισμό, αναπτύσσοντας το σώμα σε απόλυτη σύνδεση με τον νου, τις ατομικές επιδόσεις σε σύνδεση με την ομάδα, τις σημαντικές επιτυχίες σε σύνδεση με τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη. Ειδικά σήμερα, μετά από μια μεγάλη περίοδο εγκλεισμού , απομόνωσης και ακινησίας, στο Σχολείο μας δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στον αθλητισμό και στο παιχνίδι, βοηθώντας τα παιδιά μας να αποκτήσουν ξανά σωματική δύναμη, ενέργεια και συναισθηματική ισορροπία. Με καθημερινή δουλειά και διοργανώσεις που αναδεικνύουν το δυναμικό των νέων αθλητών, θέλουμε να συμμετάσχουμε ουσιαστικά στην ενδυνάμωση της αθλητικής κουλτούρας στη χώρα μας. Σας ευχαριστούμε πολύ που είστε μαζί μας.

Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός
Περιστέρι
Platon BC